Vin caut de ra val d'Aran
Categoria:
Begudes
Típica de: Espanya → Val d'Aràn
Estació: hivern

Ingredients
- El vi
- Unes gotes de rom
- Un grapat de panses
- I sucre (uns 20 grams per litre de vi)
- També hi podem posar alguna figa seca.
- El vi s'acostume acompanyar de creps farcits amb melmelada.
Elaboració
El ingredient bàsic es el vi, que per aquelles terres en diuen "Vin", aquest s'escalfa sense deixar que bulli, quan està ben calent i afegirem les panses.
Deixar que bulli, i quan ja porti uns 15 minut de bullir també si pot afegir alguna figa seca.
Tot seguit, quant porti un rato de bullir tot plegat, encendrem el vi, que com estarà molt calent el foc agafarà en el vi, i el servirem aixi mateix.
20min
Notes
Al fer-se nit en la Val d'Aran, s'acostumen a reunir varia veïns del mateix poble, i voltant a la llar de foc i tot fen petar la xerrada, parlant del temps, de les ovelles, encara que avui en dia hi ha pocs pastors, doncs i han altres ocupacions que els atrau mes i no tant feixugues tals com son el treballs per l' esport del esquí, ja sigui de "pisteros", o en el remontadors mecànics. També el jovent els hi agrade fer de professor d'esquí, esport que ja des de petits en practicat.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1823 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.