Cigrons amb suc i entrebancs
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cigrons
- Un os de pernil
- 1/2 peu de porc salat i tallat petit
- Una tira de costelló de poprc salat (tallat petit)
- Un tros de xorisso no picant
- Una cabeça d'alls
- Una ceba de Figueres
- Una fulla de llauré
- Pebre vermell dolç
Elaboració
Posem els cigrons en remull el dia abans
Posem a bullir tots els ossos....de pernil el peu, el costelló......si agrada es pot posar un tros de cansalada ibérica. Deixem bullir una hora.
Escorreguem els cigrons, i posem "bicarbonat", remenan que arribi a tots.
Posem l'olla al foc, amb una mica d'aigua (pensem que s'ha de posar el brou dels ossos)afegim una fulla de llauré, la cabeça d'alls i la ceba tallada a barco. Quan arrenqui el bull, anem afegin els cigrons, a poc a poc....es important que l'aigua, no deixi de bullir. Els cigrons son delicats, i no els hi agrada l'aigua freda.
Quan els cigrons han arrencat tot el bull, afegim la carn, i el brou. Deixem que bullin fins que estiguin cuits (una hora, més o menys, el temps depen, de la classe de cigrons...de l'aigua....es qüestió d'anar-ho vigil·lant.
Es important que els ossos, els poseu amb aigua el dia abans, i que es tingui amb compte, ja que el brou sempre queda amb un punt salat, s'ha de provar i rectificar de sal, si cal.
Notes
Aquest plat no es apta per gent amb colesterol.....però si per un dia d'hivern molt fred.
Comparteix aquesta recepta: