Tzatziki (salsa grega)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Grècia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Elaboració

Es pelen els cogombres i amb l'ajut d'una cullera se'ls hi treu la part central de les llavors. Es sala i es reserva durant un quart dora.
Mentres tant, es posen els dos iogurts en un recipent per a batedora. Es pelen els alls i es tallen a trocets i s'incorporen al iogurt. S'agafen els cogombres i amb un drap se'ls hi treu la sal i es tallen a daus i s'incorporen al recipent. Se li afageix el suc de la mitja llimona. S'afageigen les fulles de la menta fresca tallades a trocets. Per acabar, se li afageix dos polsims de sal, el pebre negre i un rajolinet d'oli d'oliva verge.
Es passa tot per la batedora. Ha de quedar com una crema. Ni molt espessa ni molt líquida.
Es trasspassa la crema a un bol per a servir i per adornar se li posa per sobre: olives negres, dues fulles de menta fresca a talls ben fins i un rejolí d'oli d'oliva verge formant cercles.

45min

Notes

Es pot servir com aperitiu o per acompanyant de carns i peixos. Fins i tot es pot servir com a postres. En ple estiu, acostumo a fer-lo per dinar com a entrant i de segon plat faig calamarsos a la romana o sípia a la planxa amb alls i julivert. A mi, personalment m'agrada aquesta combinació. Per a beure, recomano una retsina ben freda.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se