Risotto de maduixes
Categoria:
Tipus de plat: Risotto
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350 gr d'arròs carnaroli,
- 100 gr de ceba,
- 100 ml de vi negre o rosat,
- 200 gr de maduixes netes,
- 80 gr de mantega,
- 1 litre de brou de verdures i
- 40 ml de nata líquida.
Elaboració
Aquest plat es prepara amb el mateix arròs que qualsevol risotto, amb arròs carnaroli o el arborio, que tenen la qualitat d'absorbir molt líquid, i resultar melosos per fora i lleugerament al dente, per dins.
Comencem posant a coure el brou de verdures i un cop bull baixem el foc al mínim i el mantenim sempre calent.
En una altra cassola, ofeguem la ceba ben picada amb la mantega, i quan està transparent, afegim l'arròs, que mourem fins que estigui també transparent.
Una vegada en aquest punt, hi afegim el vi a poc a poc perquè no refredi l'arròs i deixem que ho absorbeixi, fins que es quedi sense líquid.
En aquest risotto, pel seu color, podem fer servir vi negre o rosat o fins i tot vermut vermell, en lloc del tradicional vi blanc.
A continuació, afegim el brou calent amb un cullerot, deixant que l'arròs prengui el brou abans d'afegir un nou cullerot. I alhora, movem perquè no se'ns adherència a la part de baix. Seguim així, durant uns 17 a 20 minuts, segons el tipus d'arròs, provant fins que estigui al punt.
Mentrestant, anem netejant les maduixes, i reservem dues o tres per decorar. Fiquem la resta de les maduixes en un got batedor amb la nata líquida i donem uns tocs amb la batedora, però sense arribar a triturar del tot, és preferible que deixem algun trosset que donarà més presència a les maduixes al plat al final.
Quan l'arròs li faltin uns cinc minuts afegim el batut de maduixes, en dos o tres vegades perquè no se'ns talli la cocció i movem perquè es barregi.
Acabem quan l'arròs tingui un punt cremós i decorem amb les maduixes reservades.
Notes
Aquesta recepta de risotto de maduixes, és un magnífic entrant, o si de cas, una guarnició de luxe, ja que té el sabor d'un risotto de verdures, encara que té el perfum de la maduixa, que sense envair totalment el plat, li dóna un toc refrescant. També pot ser estupenda com a guarnició d'uns pits de pollastre a la planxa, que agrairan la seva companyia.
Comparteix aquesta recepta: