Gelat de vinagre de Xerez
Categoria:
Tipus de plat: Gelat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 80g de nata
- 20g de sucre
- 10g de vinagre de Xerez
- Base de galeta (opcional)
Elaboració
Cal dir prèviament, que aquest plat és un plat ben curiós, ja que el vinagre de Xerez ofereix un toc ben peculiar i interessant al dolç. Afegeixo que també es pot duu a terme aquest plat amb vinagre de Módena.
Primerament, s'aboca en un recipient la nata i el sucre. Tenint això fet, ho posem en el congelador una estona fins que veiem que ja té una certa consistència. Llavors estarem a punt per afegir-hi el vinagre. Barregem de manera que la pasta de nata i sucre absorbeixin el vinagre i ho tornem a deixar en el congelador fins just abans de servir, que ho posem sobre la galeta o en una copa i hi podem afegir alguna peça de fruita com gerds o maduixes al ron, però això va per gustos. Finalment, a gaudir d'un bon gelat!
Notes
Per la presentació és bonic presentar-lo en una base de galeta, ja pot ser en forma de tulipa o de margarita, tot i que no és necessari,ja que és igualment viable presentar-ho en qualsevol altre recipient com és el cas d'una copa, que desde el meu punt de vista, és més agradable a l'hora de compartir-lo.
Comparteix aquesta recepta: