Crema de carbassa amb farcellets de llagostins i cansalada
Ingredients
- 1500 gr de carbassa
- 3 cebes de Figueres
- 1500 ml d´aigua mineral
- Sal, pebre, xic de nou moscada
- 24 llagostins
- 24 làmines molt fines de cansalada grassa ibèrica salada
- 6 formatgets tipus Caserio
- 50 ml de nata líquida
- oli
Elaboració
-Pelar la carbassa i fer-la a daus.
-Pelar i picar les cebes
-Pelar i partir cada llagostí en dos. Embolicar cada tall amb una làmina de cansalada. Reservar a la nevera.
-En una olla amb un fil d´oli sofregir les cebes lleugerament. Afegir els daus de carbassa, salpebrar i continuar sofregint i remenant durant 2 minuts.
-Tirar-hi l´aigua bullent, el xic de nou moscada, tapar i deixar bullir a mig foc durant 15 minuts. Apartar del foc; afegir els formatgets i la nata líquida. Amb el minipímer, triturar molt fi. Afinar de sal i continuar la cocció només 1 minut més. La crema ja està a punt, ara anem pels farcellets.
-Posar al foc una paella antiadherent sense gens d´oli. Quan sigui calenta, col.locar-hi els farcellets i marcar-los per cada cara. La cansalada quasi es fondrà.
Servir la crema ben calenta i repartir a cada comensal uns quants farcellets dins la crema.
Notes
La recepta original la vaig treure del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda, però he fet algunes variacions a la crema. Si a algú l´interessa la recepta de la sopa de carbassa tal com la indica la Carme Ruscalleda en el seu llibre, em pot posar un comentari i la publicaré.
El farcellets donen el toc salat ideal per contrarestar la dolçor de la carbassa. Perquè no es desmaneguin mentre couen el millor és subjectar-los amb un escuradents que treurem quan estiguin cuits, abans de posar-los dintre de la sopa.
Comparteix aquesta recepta: