Sopa de xampinyons
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1/2 Kg de xampinyons picolats
- 250 gr ceba, pelada i tallada molt fina
- 25 gr de mantega ( pot ser margarina)
- 75 gr de farina
- 1/2 litres de caldo de verdures (pot ser un dels preparats)
- 300 ml de llet sencera (jo la poso desnatada i evito greixos)
- Sal, pebre i un polsim de farigola picada
Utensilis
Picadora
Elaboració
Desfem la mantega a foc molt baix i hi afegim la ceba. Ho cuinem a foc lent durant aproximadament 10 minuts o fins que veiem que la ceba és transparent.
Pugem el foc i afegim els xampinyons ben picadets. Li posem sal i pebre i ho cuinem durant 3 minuts o fins que l'aigua que treuen els xampinyons es comença a evaporar, llavors afegim la farina.
Baixem el foc i ho deixem cuinar durant uns 8 minuts remenant-ho tot continuament.
En un altre pot barregem el caldo de verdures i la llet i ho fem bullir. Un vol ha bullit ho treiem del foc.
A poc a poc anem afegint la barreja del caldo de verdures i la llet als xampinyons, batent una mica per evitar els grumolls.
Cuinem tota la barreja sense deixar que arribi a bullir, durant uns 10 minuts i rementant de tan en tant.
Afegim la farigola picada, comprovem que està bé de sal i pebre i servim!
Notes
Si veiem que queda massa líquida podem donar-li un cop de tur-mix i si queda massa espesa afegir caldo de verdures o aigua.
Hem de tenir en compte que és una sopa, no una crema
El color de la sopa no és gaire bonic. La culpa és tota dels xampinyons però el gust sorprenent ho perdona tot.
Comparteix aquesta recepta: