Amanida d'endívies amb figues i pernil cuit
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 endívies
- 4 llesques de pernil cuit
- 4 figues fresques
- Una mica de vinagreta (oli d'oliva verge, vinagre de vi blanc i pebre blanc mòlt)
- Una mica de sal
- Una mica de pebre negre mòlt
Elaboració
Rentem les figues, les escorrem i les fem en quatre talls.
Escalfem el forn a 180 graus i posem les figues durant 20 minuts.
Rentem i escorrem les endívies. Els hi tallem el petit tronc i les tallem a rodelles.
Agafem les llesques de pernil i en fem trossos.
Ara anem a emplatar, en una plata per servir hi posem els ingredients escampats i barrejats.
Per últim, amanim el conjunt amb una mica de vinagreta i salpebrem una mica.
Notes
Si és a l´hivern, aquesta amanida es pot escalfar una mica i també és molt bona.
A l´estiu agrada més tèbia o deixada refredar.
Comparteix aquesta recepta: