Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls
Categoria:
Estació:
Ingredients
- 1 got d'oli de gira-sol.
- 1 taronja, 1 llima, 1 mandarina.
- Grans de pebre negre.
- 1 tros de porro.
- 1 filet de tonyina per cap, tallada a daus.
- Sal
Elaboració
Primer hem de fer l’escabetx de cítrics. A una cassola o paella a foc molt suau, posem l’oli de gira-sol, les pells de la llima, la taronja i la mandarina, el porro i els grans de pebre. Ho deixem fer xup-xup una estona, com si ho confitem. No ho fregim. Un cop el porro i les peladures s’han estovat, hi afegim el suc dels cítrics i apaguem el foc. En calent, ho anem remenant, perquè s’integri l’oli amb els sucs.
Estant ben calent, és el moment de posar-hi la tonyina tallada a daus. Ho remenem de tant en tant, i al cap d’uns minuts li donem la volta a la tonyina. Es cou amb el calor residual i evitem que es ressequi. Ho podem menjar així, acabat de fer, però està més bo si reposa un parell de dies en un tupper a la nevera,
Nosaltres hem fet uns espigalls al vapor, els hem posat pel damunt dels daus de tonyina, a sobre les pells dels cítrics i el porro, i ho amanim amb l’escabetx pel damunt.
Notes
Un plat modern i senzill de fer. Es pot menjar la tonyina freda o calenta, com més us agradi
Comparteix aquesta recepta: