Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls

Categoria:
Estació:

Ingredients

2 racions

Elaboració

Primer hem de fer l’escabetx de cítrics. A una cassola o paella a foc molt suau, posem l’oli de gira-sol, les pells de la llima, la taronja i la mandarina, el porro i els grans de pebre. Ho deixem fer xup-xup una estona, com si ho confitem. No ho fregim. Un cop el porro i les peladures s’han estovat, hi afegim el suc dels cítrics i apaguem el foc. En calent, ho anem remenant, perquè s’integri l’oli amb els sucs.
Estant ben calent, és el moment de posar-hi la tonyina tallada a daus. Ho remenem de tant en tant, i al cap d’uns minuts li donem la volta a la tonyina. Es cou amb el calor residual i evitem que es ressequi. Ho podem menjar així, acabat de fer, però està més bo si reposa un parell de dies en un tupper a la nevera,
Nosaltres hem fet uns espigalls al vapor, els hem posat pel damunt dels daus de tonyina, a sobre les pells dels cítrics i el porro, i ho amanim amb l’escabetx pel damunt.

Notes

Un plat modern i senzill de fer. Es pot menjar la tonyina freda o calenta, com més us agradi


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se