Empanadilles de la iaia
La meva àvia en sap molt de fer empanadilles, ella diu que abans les feia per centenars, i la veritat és que no n’he provat mai cap altra com les seves. Ara m’he fet amb la recepta, shhhhh… és un secret, però no m’he pogut estar de compartir-la amb vosaltres. Espero que us agradi.
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Crestes
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la massa:
- 1 Quinto de cervesa
- 0.5 got oli d'oliva
- Sal
- Farina
Per al farciment:
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 llauna de tonyina
- 0.5 pot olives farcides
- 100g pinyons
- 1 ou dur
- 20g pa ratllat
- Pèsols
6 racions
Elaboració
Per preparar la massa ens caldrà un quinto, mig got d’oli d’oliva i un polsim de sal, amb això farem per a unes 30 empanadilles.
Després de barrejar-ho tot en un bol afegim farina, no hi ha una proporció exacta, un cop hagi agafat consistència ho tirem sobre del pedrís, net i enfarinat perquè no s’enganxi, i continuarem afegint-hi farina i amassant fins que la pasta no se’ns pegui a les mans.
I per al farciment no hi ha cosa més fàcil però resultona. Sofregit de ceba i pebrot vermell, posem una llauna de tonyina amb oli i tot, olives farcides tallades en làmines, una bosseta de pinyons, un ou dur tallat en quadrets i una mica de pa ratllat. Jo, fins i tot he vist posar-hi pèsols.
De la massa fem boletes i aquestes les aixafem fins aconseguir platerets fins d’uns 8 cm de diàmetre.
Posem una culleradeta del farcit i ho pleguem, aquí be la tècnica. Potser el pas més difícil de tots, a l’estil pastisset, de totes maneres si no ho sabem fer sempre es pot acudir a la forquilla, però no és el mateix. Es posa a fregir amb abundant oli i voilà, les millors crestes del món.
30min
Etiquetes: Ceba Cervesa Crestes Empanadilles Farina Iaia Massa Oli Olives Ou Ou dur Pa ratllat Pastisset Pebrot vermell Pèsols Pinyons Rapid Recepta Secret Senzill Sofregit Tonyina Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8285 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.