Cupcakes de pastisset
Si hi ha algun dolç realment representatiu de les terres de l’Ebre, n’és sens dubte el pastisset, la recepta del qual ha passat de pares a fills al llarg d’anys, immutable com el propi riu.
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per a la massa:
- 80 grams de sucre
- 80 grams de farina
- 60 millilitres d’oli d’oliva suau
- 2 ous “talla M”
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla (nosaltres l’hem utilitzat en pasta)
- 2 pastissets de cabell d’àngel de Tortosa
Per al farcit:
- 50 grams de confitura de cabell d’àngel
Per a la crema de mantega (buttercream):
- 200 grams de mantega (temperatura ambient)
- 275 grams de sucre glas
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1 rajolí de llet
- Confitura de cabell d’àngel
- Pastissets minis per decorar
6 racions
Utensilis
Batedora
Elaboració
Pre-escalfa el teu forn a 180°, 160° si aquest és amb ventilador, i prepara la safata per cupcakes amb 6 càpsules de paper, en aquest cas nosaltres hem fet servir unes metal•litzades que les hem decorat amb una puntilleta a l’estil pubilla.
Tamisa la farina amb el llevat en un bol i reserva.
Bat el sucre amb l’oli verge extra, a poder ser DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, és clar!. Afegeix-hi els ous, un a un, fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi. Ara es el torn de la farina amb el llevat i ho bats tot a velocitat baixa fins que sigui homogènia. Esmicola la pasta de dos pastissets amb les mans, que no quedin trossos massa grans però tampoc els facis pols, rega-ho amb la mistela i l’anís i mescla-ho tot amb la massa.
Reparteix la barreja per les càpsules, sense omplir més de dos terceres parts. Posa al forn de vint a vint-i-cinc minuts o fins que punxant un escuradents aquest en surti net. Després de deixar refredar 5 minuts al motlle, traspassa els cupcakes a una reixeta fins que es refredin completament. Un cop freds, forada amb el descoratjador de pomes i omple amb la confitura de cabell d’àngel.
El frosting el farem de crema de mantega (buttercream), tamisa el sucre glas i el col•loca en un bol juntament amb la mantega, una culleradeta de vainilla en pasta, un rajolí de llet i dos cullerades de confitura de cabell d’àngel.
Cobreix el bol perquè no hi hagi esquitxades, i bat a velocitat baixa un minut. Després, puja la potència i bat almenys de 5 – 7 minuts al màxim. Decora els cupcakes usant la màniga pastissera amb el broquet d’estrella oberta i per a acabar-lo de mudar li fiques la meitat d’un pastisset mini.
50min
Etiquetes: 25min Anís Batedora Buttercream Cavell d'angel Concurs Cupcake Dolç Extracte de vainilla Facil Farina Forn Frosting Gastronoamics Gastronomia Llet Llevat Mantega Mistela Oli Ou Pastisset Postres Recepta Reposteria Sucre Sucre glas Terres de l’Ebre Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3164 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.