Peus de porc

Ingredients

  • 4 potes
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • 4 grans d’all
  • Sal, oli, pebre, llorer i julivert
  • 2 bitxos
  • Un xorret de conyac

I per a la picada:

  • 6 o 8 ametlles, 4 o 6 avellanes i un secallet de pa.

Elaboració

Aquest és un plat elaborat amb els peus del porc, un dels animals més ben aprofitats. Hi ha nombroses receptes arreu dels Països Catalans,totes molt apreciades i amb força tradició.
Hi ha mols detractors de les “potes de ministre”, la seva textura gelatinosa i el nom del plat poden fer tirar enrere a més d’un, però un cop els proves en quedes encantat. Certament és un producte molt bo. A mi és un plat que m’encanta. És perfecte per a un bon esmorzar de forquillai ganivet.
Aquesta es una recepta molt senzilla però amb molt de temps de cocció, més d’1h.
Primer netejarem molt bé les potes, us recomano comprar-les crues i bullir-les a casa, encara que les podeu trobar ja bullides també. A continuació les courem duran uns 30 minuts amb aigua abundant, sal, un grapat de pebre i 2 fulles de llorer.
Agafarem una altra casolà i farem un sofregit de ceba, tomàquet, all i julivert i el xorret de conyac, quan estigui llest el passarem pel Turmix.
Traiem tota l’aigua de les potes i les incorporarem juntament amb el sofregit i la picada que haurem fet prèviament a una cassola amb una mica d’aigua. Poseu les guindilles.Ho fem coure tot junt uns 30 o 40 minuts més, fins que vegem com la carn es comença a desenganxar de l’òs.
És molt important que la segona cocció sigui d’uns 30 minuts o més, així es barrejaran tots els gustos, i ens farem un tip de sucar-hi pa.

1h 20min


Recepta de cuina de Peus de porc
Peus de porc
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8570 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Sergi, si vols que aquesta recepta et quedi encara millor, en comptes de peus, fes-la amb manetes de porc, que són més tendres, i triguen menys temps en coure. Una salutació. Quim Lleonart.
Sergi Queral Tolós diu:
Gracies, ho tindré en compte. Però l’autèntic cuiner i artífex d’aquesta recepta es en David Gimenez, a ell li dec el poc que he aprés. El podeu seguir a gastronoamics.cat
Romà Garcia Talavera diu:
30 minuts, serà amb olla a pressió, ja que de lo contrari, son 90 0 més.
Jo, m´agrada fer-los el dia abans, com tot plat de cassola
Cinto Vilamala Terricabras diu:
Sergi, m'han sortit collonuts amb l'olla a pressió. S'ha de tenir en compte que eren mans i peus de la matança de casa, salats i penjats al rebost durant 2/3 mesos aproximadament i després al congelador envasats al buit. Penso tornar-ne fer quant en tingui. Moltes gràcies.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: