Espatlla de porc al forn

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una espatlla de porc d'uns 5 kg.
  • 4 cebes
  • 2 llimones
  • Mig l d'oli
  • 400 cc de conyac
  • 2 cullerades soperes de salsa Perrins
  • 2 cullerades soperes de salsa de Tabasco
  • Mitja culleradeta de pebre negre
  • 4 o 5 fulles de llaurer
  • Unes branquetes de romaní
  • Sal

Utensilis

Un ganivet per tallar pernil.

Elaboració

Primer preparem la maceració:

Escorrem les llimones i disolem el suc amb mig litre d'aigua.
Agegim l'oli, el conyac, les cebes i els alls a tallats a trossos no gaire grossos.
Posem les herbes i la resta dels ingredients. Ho barregem tot.
Posem a macerar l'espatlla durant 24 hores. l'hem de tombar una vegada perquè quedi ben impregnada.

Comencem la cocció:

Treiem l'espatlla de la maceració, l'eixuguem una mica, la salem i la fregim en una paella grossa per les dues cares.
La tornem a ficar en el suc de la maceració, la tapem amb paper de plata i la posem a coure al forn durant dues hores a 180 graus. L'hem de girar un parell de vegades.
La destapem i la deixem coure durant una hora més.
Quan ja està feta la treiem de la safata i preparem la salsa.
Passem la salsa pel colador "xino", desfem dues cullerades soperes de Maicena en una mica d'aigua i les afegim a la salsa.
La fem bullir una mica fins que agafi una mica de cos.
En el moment de servir la carn, la podem tallar directament com si fos un pernil i anar-li afegint una cullerada de salsa a cada racció o tallar-la abans i servir-la ja barrejada amb la salsa.

Notes

És un plat molt adequat per una bona colla de familiars o amics. Queda molt bo i fa festa.
En poden menjar unes vint persones. Jo el vaig fer ahir per als meus fills i nebots.
Normalment serveixo aquest plat acompanyat de xampinyons amb all i julivert i de cebetes caramelitzades (recepta nª 1075)
Per tombar l'espatlla quan està calenta, va molt bé fer servir un guant de silicona.
Per fer aquesta reccepta m'he ajudat del llibre: Ciunar és senzill, de Montserrat Seguí


Recepta de cuina de Espatlla de porc al forn
Aquí tenim la carn ja tallada
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8684 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Lourdes Xargayo diu:
Evidenment que s'ha de ser colla per menjar 5 kilos de carn.!!! una bona solució. Te més bona pinta, cuita que abans, ja ja . També tinc aquest llibre. una abraçada.
Àngels Fernández Guillén diu:
Tens raó Lourdes, l'aspecte no és gens atractiu,je je. Sort que després el gust és molt bo.
No creguis que hi ha molta carn, ja que un cop cuita i sense l'os, queda reduïda a la meitat. No obstant, és millor fer-la quan ets colla.
La carn que sobra es pot menjar afegint-li oli, sal i pebre. Queda com un rosbeef. Una abraçada

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: