Risotto de carabassa i xiitake

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

2 racions

Elaboració

Se sofregeix la ceba picada finament amb l’oli d’oliva, se li afegeix l’all també picat i els bolets picats en daus. A continuació es talla la carabassa en daus menuts i la incorporem al sofregit i es deixa coure fins que estiga al dente.
A banda coem l’arròs integral: es renta bé amb aigua i es posa en una cassola amb el doble d’aigua que d’arròs. S'apuja el foc fins que arranque el bull, després es cou a foc lent amb un pessic de sal -si pot ser amb difusor, millor-, durant el temps que ens indique el paquet (sol ser d’uns 40 minuts). Quan es quede sense aigua, s’apaga el foc i es deixa reposar tapat uns minuts.
S’incorpora l’arròs al sofregit, s’hi afegeix un poc d’aigua, si ho requereix, i es mescla bé perquè s’unisquen els sabors. Ho rectifiquem de sal i ja amb el foc apagat hi afegim formatge ratllat, ho mesclem bé fins que es fonga el formatge i ho servim.

Notes

Si volem, també ho podem fer amb arròs blanc. En aquest cas, no cal bullir l'arròs a banda. Quan estiga la carabassa al dente, hi incorporem l'arròs blanc i ho deixem coure uns 15 minuts amb el doble d'aigua (tapat fins que l'arròs es quede melós. Si necessita més aigua, en posem. Quan estiga cuit l'arròs, s'apaga el foc i s'hi tira el formatge ratllat, es barreja tot fins que es fonga i se serveix.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se