Cous cous amb pollastre i verdures de l'hort
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1/2 pit de pollastre desossat
- 6 alls tendres (la part blanca)
- 6 cebes tendres (la part blanca i la part verda)
- 2 grells de carbassa
- 150 g de pèsols
- 2 tomàquets de ramallet ratllats
- 1 cullerada cafetera de canyella en pols
- 1 cullerada cafetera de comí en pols
- 1 polsim de pebre negre
- 2 cullerades cafeteres de pols de cep
- 1 cullerada cafetera de pebre vermell dolç
- 3 o 4 fulles de menta o herba sana
- 3 cullerots generosos de cous cous
- oli d'oliva
- sal
3 racions
Elaboració
Tallem el pit de pollastre a daus d'uns dos centímetres. Ho salpebrem.
Tallem els alls tendres a daus fins de la mateixa manera que ho fem amb les cebes tendres.
Tallem la carbassa a daus d'un centímetre.
Posem una olla al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Posem a fregir els daus de pollastre a foc mitjà tirant a lent. Remenem per tal que no s'enganxi. Quan veiem que s'ha tornat blanc hi afegim els alls i les cebes tendres i remenem. Deixem que es faci uns cinc minuts i afegim la carbassa i tornem a remenar. Deixem-ho fent-se cinc minuts més i afegim els pèsols i tapem l'olla. Deixem que es faci entre cinc i deu minuts mirant que no es cremi. Afegim el tomàquet triturat i remenem. Hi afegim les espècies (canyella i comí en pols, pebre vermell, pebre negre, pols de cep i les fulles de menta o herba sana). Remenem i afegim un litre d'aigua. Tapem l'olla i deixem que bulli uns vint minuts com a mínim.
Per a fer el cous cous podem fer-ho de dues maneres:
a) Al vapor aprofitant el de la mateixa olla on es fa el brou.
b) Escaldat
Opció a: posem el cous cous en l'estri que fem les verdures al vapor i aprofitem el vapor de l'olla on s'està coent el brou que hem preparat. Apartem el cous cous quan veiem que ha quedat inflat i tou.
Opció b: Posem a bullir tres cullerots d'aigua amb sal i un rajolí d'oli d'oliva. Posem el cous cous cru en un bol. Quan l'aigua estigui bullint, l'aboquem al bol amb el cous cous i remenem. Tapem el bol i passats cinc minuts, ja estarà llest. Només haurem de remenar per tal que es desenganxi.
Per a servir-lo:
Posar sobre la taula el bol amb el cous cous i l'olla amb el brou. Cada persona es posa la mida que vol de cous cous, de verdures i de brou.
Bon profit!
1h 20min
Etiquetes: Carbassa Cous cous Hortalisses Pèsols Pollastre Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4036 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.