Coc de xocolata amb avellanes
Categoria:
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una rajola de 200g de xocolata negra (mínim 70%)
- 200g de sucre
- 150 d'oli d'oliva
- 3 cullerades soperes de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols.
- 4 ous
- avellanes per posar per damunt.
Elaboració
Desfer la xocolata. Muntar 3 clares a punt de neu ben fort.
Barrejat l'oli i el sucre remenant-ho bé. Afegir-hi l'ou sencer i els tres rovells i batre-ho bé fins tenir una massa homogènia. Posar-hi la farina, barrejada amb el llevat, a poc a poc, sense deixar de remenar. Afegir-hi amb cura i sense deixar de remenar les clares muntades.
Preparar un motlle amb farina i oli perque no s'engnxi i abocar-hi la massa. Hi posem les avellanes pel damunt i ho posem al forn, ja calent, a 180º, uns 40 minuts.
Notes
Vigilar de no passar-vos en la cocció ja que ha de quedar humit de dins, és a dir quan el punxeu no ha de sortir l'escuradents sec del tot.
Comparteix aquesta recepta: