Arròs amb patates i cloïsses
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc patates mitjanes
- 800 grams de cloïsses fresques
- 100 grams d'arròs
- Pebre vermell dolç en pols
- Una ceba tendra picada
- Sal
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Un all pelat
- Julivert
- Fumet de peix
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola marinera
Uns estalvis de vímet
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Una batedora elèctrica
Elaboració
En una cassola marinera, amb un got d'aigua i mig got de vi blanc, obrim les cloïsses i tot seguit els hi traiem mitja clova tot reservant les cloïsses i el suc colat en un bol de vidre.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba i un all pelat, i quan tot plegat és fregit, ho posem en el pot de la batedora juntament amb un brot de julivert, una cullerada de pebre vermell dolç, i el suc d'obrir les cloïsses, passem la batedora i ho reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa posem les patates trencades a trossos regulars, juntament amb la picada i les cloïsses obertes, hi afegim el fumet de peix que cobreixi les patates, i fem que arrenquin a bullir fins que les patates estiguin mig cuites, i és llavors quan hi afegim l'arròs, corregim de sal, i deixem que s'acabi tot plegat fins que tant les patates com l'arròs estiguin cuites en el seu punt.
Tot seguit, apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: