Arròs a la cassola amb guatlles, cols de brusel·les i cansalada
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres guatlles
- 400 grams d'arròs tipus "bomba"
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Un pebrot verd picolat
- Vermut negre
- Vi ranci
- Sal
- Brou de pollastre casolà (el podeu trobar a les meves receptes)
- Quatre tires de cansalada de panxeta tallada a daus gruixuts
- 400 grams de cols de brusel·les congelades
- Picada feta amb alls, oli i julivert
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim les cols de brusel·les tallades en dues meitats fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les guatlles tallades a trossos regulars i la cansalada, tot salpebrat fins que tot plegat és ben daurat.
Tot seguit, afegim: la ceba picolada i el pebrot verd.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un gotet de vermut i un de vi ranci i deixem que redueixin.
A continuació, afegim l'arròs, les cols bullides i un cullerot de picada feta amb la batedora, i ho remenem tot ben remenat.
Tot seguit, afegim quatre cullerots de brou de pollastre casolà i deixem que cogui a foc baix com si fessim un rissoto.
Si cal, afegim brou fins que l'arròs estigui al nostre punt de cuit, corregim de sal, el deixem reposar cins minuts, i ja el podrem servir a taula amb uns stalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels arrossos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1963 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.