Coca de Llavaneres
Categoria:
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 làmines de pasta de full
- 75 gr de pols d'ametlla
- 100 gr de sucre
- 1 culleradeta de maizena
- Una mica de sal
- La ratlladura de mitja llimona i de mitja taronja
- 1 culleradeta d'essència de vaïnilla (jo no en tenia i li vaig afegir anís, també va quedar molt bona)
- 60 gr de clara d'ou
- Pinyons
- Crema pastissera
Elaboració
Per començar prepararem el massapà que anirà sobre la coca, posarem en un bol la pols d'ametlla, la farina de blat de moro, el sucre, la sal i les ratlladures de llimona i taronja i ho barrejem bé. I poc a poc s'hi afegeix la clara tot remenant procurant que no es formin grumolls fins que quedi una textura de papilla.
Col.loquem una làmina de pasta de full sobre paper vegetal en una safata pel forn i hi posem la crema pastissera deixant un marge d'1 a 2 cm fins a les vores.Es pinta el marge amb clara d'ou i es cobreix amb l'altra meitat. Pintem la superfície amb el massapà preparat anteriorment, i s'empolsima amb sucre i pinyons.
La punxem i enfornem uns 30 minuts a 180ºC amb el forn prèviament escalfat, fins que sigui rossa.
Es deixa refredar a temperatura ambient i a jalar.
Comparteix aquesta recepta: