Menjablanc

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Utensilis

Drap de cotó o colador de malla molt fina per a la llet d'ametlles.

Elaboració

Fem la llet d'ametlles: Ttriturem les ametlles amb l'aigua i ho deixem reposar 3 hores com a mínim ( si la voleu fer el dia abans queda més concentrada i el menjablanc surt millor).
Coleu aquesta llet amb un drap de cotó i barregeu-la amb el sucre, el midó, la sal, la canyella i la pell de la llimona. Poseu-ho al foc i ho feu bullir 5 minuts, remenant continuament.
Treieu la pell de llimona i la canyella.
Aboqueu-lo en motlles de fang o d'alumini individuals i ho deixeu refredar

30min

Notes

Us poso 30 mimuts, però hem de tenir en compte que la llet d'ametlles s'ha de tenir feta abans i costa una miqueta més de temps fer-la, u n mínim de tres hores de repòs i el colar-la una mitja horeta ben bona.

Darrerament he vist que s'espolsa amb canyella per damunt, a mi no m'agrada ja que trobo que amaga el gust del menjablanc.

S'acompanya amb carquinyolis o neules i són unes postres típiques de Reus per a la Quaresma.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se