Albergínies farcides a la mallorquina
Ingredients
- 4 albergínies mitjanes
- 1/2 Kg de carn picada de porc
- 2 rovells d'ou
- 2 dents d'all
- 1 ceba mitjana
- 8 tomàquets de ramallet
- 8 galetes d'Inca triturades o pa ratllat
- 4 branquetes de julivert
- 4 branquetes de moraduix o orenga
- Sal, pebre negre i oli d'oliva verge
Elaboració
Es renten les albergínies i es tallen les cues. Es posen a bullir senceres amb aigua. Han de bullir fins que estiguin toves. Una vegada bullides es treuen de l'aigua i es deixen que es refredin.
Es prepara una plata de forn amb uns rajolinets d'oli d'oliva. Les albergínies es trallen per la meitat, de dalt a baix, i amb una collera es va buidant la polpa i es deposita en un bol. Una vegada buidades es posen a la plata del forn una al costat d'altra. Amb l'ajut d'una forquilla es va axafant la polpa de les albergínies que heu dipositat al bol. A continuació se li afageix la carn picada i es segueix remanant i axafant a la vegada. Quan ho teniu ben remanat li afagiu les dues dents d'all tallats a daus molt petits, la ceba tallada a dauets, el julivert tallat ben petit, els dos rovells d'ou, les fulles del moraduix tallades ben petiques, un polsim de sal i un polsim de pebre negre. Continueu remenant per tal que tot quedi ben mesclat.
A continuació, amb l'ajut d'una collera, aneu farcint les albergínies que teniu reservades en la plata del forn. A continuació li poseu per sobre les galetes d'Inca triturades o el pa ratllat. Poseu la plata al forn, previament escalfat, a una temperatura de 180 graus. Ha d'estar com a mínim una hora.
En una paella amb un rajolinet d'oli feu un sofregit amb el tomàquet de ramallet triturat afagint-hi un polsim de sal. El sofregit ha de quedar una mica líquid.
Quan hagin passat uns tres quarts d'hora de cocció del forn, afagiu amb l'ajut d'una collera el tomàquet sofregit per damunt de les albergínies. Deixeu que es facin un quart d'hora més.
Notes
És una menja que en l'actualitat es pot preparar en qualsevol estació ja que els ingredients es poden trobar tot l'any però l'època adient és l'estiu ja que les albergínies són hortalisses d'aquesta estació.
Personalment m'agrada menjar-les acompanyades de patates de Sa Pobla fregides amb unes dents d'all. Aconsello per aquest menjar un bon criança DO Binissalem o Pla de Llevant.
Comparteix aquesta recepta: