Crema de carabassa
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Típica de:
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 carabassa (1 Kg.)
- 1 ceba
- Mantega
- Crema de llet
- Nou moscada
- Pebre negre
Elaboració
Poseu la ceba tallada a galls en una cassola on haureu posat una mica de mantega. Sofregiu -la ceba. A banda peleu i talleu la carabassa en talls fins (com si féssiu una truita de patates). Tireu la carabassa a la cassola i remeneu. Tireu una miqueta de nou moscada ratllada i si us hi agrada el pebre . Al cap d’una mica poseu aigua i deixeu bullir d’uns 25 a uns 30 minuts. Tireu la crema de llet i tritureu la carabassa. Ja podeu fer plats.
Notes
Aquesta plat és pot fer tot l’any. A l’hivern com hem explicat a la recepta. A l’estiu us la podeu menjar freda, tèbia o a temperatura ambient. Vigileu amb les espècies, no han de dominar. Amb poqueta quantitat és suficient. Pel que fa a la crema de llet amb mig pot ja en tindreu prou, d’aquesta manera aquest plat és menys calòric. Recordeu que la carabassa és baixa en calories. Si voleu en comptes de tirar aigua podeu tirar el suc que us queda de fer mongetes tendres. Queda molt bé. Hi ha gent que aconsella posar-hi brou.
Comparteix aquesta recepta: