Panellets

Ingredients

  • 1 Kg de farina d'ametlla
  • 1 Kg de sucre i una mica per arrebossar.
  • 2 patates bullides
  • 2 ous
  • Vainilla ensucrada (al gust)
  • Rosella (al gust)
  • Pinyons
  • Ametlles trencades
  • Coco (al gust)
  • Cacau en pols (al gust)
  • Pell d'una llimona ratllada

Elaboració

MASSA BASE:

1: En un bol gran hi posem la farina d'ametlla, el sucre, els dos ous, les patates bullides i la vainilla ensucrada. Ho anem pastant amb les mans fins que tinguem una massa ja no s'enganxi a la paret del bol. Costa una mica, però és qüestió de temps que la massa acabi lligant-se.
2: Fem tantes porcions de massa com tipus de panellet vulguem fer.
3: Es couen al forn a uns 200ºC durant uns 10 minuts.

PANELLETS DE LLIMONA. PANELLETS DE ROSELLA:

1: Pels de llimona afegim la ratlladura de la pell d'una llimona a una porció de la massa. Pels de rosella hi afegim una mica de rosella i ho barregem fins que s'hagi incorporat totalment.
2: Fem les boletes o la forma que més ens agradi i les arrebossem amb sucre.
3: Es couen al forn.

PANELLETS DE XOCOLATA. PANELLETS DE COCO. PANELLETS DE MADUIXA:

1: Afegim unes cullerades de cacau en pols o de coco a la massa i ho tornem a amassar fins que s'hagi incorporat totalment. Pels de maduixa hi afegim unes cullerades de confitura de maduixa
2: Fem les boletes o la forma que més ens agradi i les decorem al nostre gust.
3: Es couen al forn.

PANELLETS DE PINYONS. PANELLETS D'AMETLLES TRENCADES:

1: En un bol hi posem un ou batut i tots els pinyons o les ametlles trencades.
2: Fem les boletes amb les mans ben brutes de la barreja d'ou i pinyons o ametlles. És qüestió que els pinyons i les ametlles quedin ben enganxats al panellet.
3: Es couen al forn.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2363 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: