Galtes de porc amb salsa

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Jo les precuino sempre amb l'olla a pressió però també les podeu fer amb una cassola sense pressió.

Elaboració

-Salpebrar les galtes.
-Trossejar totes les verdures a dauets. Reservar.
-En una paella amb un raig d'oli marcarem les galtes a foc viu; que quedin dauradetes, i les anirem col·locant dintre de l'olla a pressió. Reservarem.
-A la mateixa paella on hem fregit les galtes, saltejarem les verdures excepte el tomàquet; passats 8 o 10 minuts, afegirem el tomàquet trossejat. Sofregirem uns minuts més i abocarem aquestes verdures damunt de les galtes.
-Posarem aigua a la paella -un parell de gots- per recollir el "fondo", i quan aquesta aigua sigui calenta l'abocarem dintre de l'olla a pressió on tenim les galtes i les verdures. Tancarem l'olla i la posarem al foc; deixarem coure amb pressió durant 30 minuts.
-Un cop cuites passarem les galtes a una cassola plana on no quedin amuntegades, han d'estar una al costat de l'altra sense sobreposar-se.
-Triturarem les verduretes amb el minipímer i les passarem per un colador metàl·lic, abocant la salsa resultant damunt de les galtes.
-Afegirem el ramet lligat. Taparem la cassola i enfornarem durant dues hores i mitja a temperatura molt suau, uns 120ºC.
-De tant en tant destaparem per anar mullant les galtes amb la seva pròpia salsa. Controlarem que no es consumeixi, si així fos afegiríem alguna cullerada d'aigua calenta.
-A mitja cocció afegirem la copa de vi ranci.
-Quan quedi un quart d'hora o 20 minuts per acabar, afinarem de sal, diluirem una mica de Maizena -o farina- amb una mica d'aigua, i l'escamparem per la cassola. Això serà et toc que lligarà la salseta.
-Deixarem que reposi una bona estona abans de servir-lo; si el fem el dia abans, molt millor.

Notes

Si no teniu una cassola amb tapadora que pugui anar al forn, poseu les galtes dintre d'una safata fonda però tapeu-les tant bé com pugueu amb paper de forn per evitar que la salsa es consumeixi excessivament.
També li queda molt bé una picada d'ametlles i avellanes torrades, una llesca de pa i dos alls fregits, diluïda a la cassola pocs minuts abans de finalitzar la cocció.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se