Orada al forn amb llit de patata a la donostiarra
Categoria:
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Orada d’uns 400 g que a la peixateria ens obren per la meitat,
- En dos filets conservant el cap i la cua i ens netegen d’espines
- 1 Patata mitjana
- 6 Dents d’all
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva
- 1 Gotet de vi blanc sec
Elaboració
Posem el forn a escalfar a uns 200º.
Preparem la plata del forn amb paper de cuinar o paper d’alumi que cobreixi tota la base i s’alci en tot el contorn uns 2 cm.
Salpebrem el peix i el reservem en un plat a la nevera.
Pelem, netegem i tallem la patata a rodanxes fines, les salpebrem i les reservem en un plat.
Laminem els dents d’all. El posem en una paella amb una mica d’oli i els saltem 1 minut, no es poden cremar. Els reservem.
Posem a la plata de forn un bon raig d’oli d’oliva.
I fem un llit de patates , ben posades una a una, perquè es coguin de forma uniforme.
Posem l’orada a sobre de tot. Ho posem a coure 10 minuts al forn. Ho deixem coure uns 7 minuts més.
Obrim el forn. Afegim a la plata de forn amb l’orada i les patates, els alls laminats per sobre.
Deixem coure uns 3 minuts més. Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: