Crema catalana amb cireres confitades i ametlles caramel·litzades
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Crema catalana per sis cassoletes (la trobareu a les meves receptes)
- 30 cireres vermelles confitades
- 100 grams de granet d'ametlles
- 150 grams de sucre
Utensilis
Sis cassoletes de terrissa de mida per crema catalana
Un bufador
Una safata metàl·lica amb un paper sulfurat
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, en un bol mitjà, barregem el granet d'ametlles juntament amb el sucre i ho fiquem damunt el paper sulfurat en la safata per anar al forn, i ho enfornem a 180º, tot remenant-ho de tant en tant, fins que tot el conjunt estigui daurat, i ho reservem.
Seguidament, fem la crema catalana com explico a la meva recepta, i un cop feta la repartim en les cassoletes i deixem que refredi una mica.
Quan encara són tèbies, clavem fins a la meitat cinc cireres per cassoleta, ho espolsem amb sucre pel damunt, i amb l'ajud del bufador ho cremem.
Seguidament, espolsem les cremes amb les ametlles caramel·litzades pel damunt i ja les podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: