Púding de taronja confitada i melindros
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- Sucre líquid marca Royal
- Deu melindros
- Una capsa de taronja confitada trossejada
- Moscatell
- Set ous
- Aigua
10 racions
Utensilis
Una pudin-era
Una safata fonda per fer el bany-maria
Una safata plana de porcellana blanca
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Paper de diari
Elaboració
Primerament, en un cassó gran posem : la pell de taronja, la pell de llimona, una branca de canyella, 200 grams de sucre, i el litre de llet sencera.
Ho posem a foc viu fins que arrenca el bull, i tot seguit ho traiem del foc i ho deixem refredar, tot retirant les pells i la canyella.
Tot seguit, agafem una pudin-era i untem tot el fons amb el caramel líquid.
Seguidament, afegim els melindros ben esmicolats i els reguem amb una mica de moscatell.
A continuació, escampem per damunt dels melindros mitja capsa de taronja confitada i ho reservem.
Tot seguit, trenquem els ous, els afegim a la llet que hem bullit, i passem la batedora elèctrica. Seguidament, omplim la pudin-era fins a dalt de tot, i tot seguit la fiquem a la safata fonda amb dos fulls de paper de diari, i seguidament omplim la safata fonda fins a tres quartes parts d'aigua, la posem en el forn a 180º, uns 50 minuts fins que punxem amb un escuradents i surt net.
Ho deixem refredar, i tot seguit ho desemmotllem i ho posem a la safata de porcellana per servir-ho a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1772 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.