Recepta de fondue
Fondue per a 2 persones
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Fondue
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Formatge:
- Suis
- Fontina
- Gruyere
- Emmentaler
- Cheddar
- Monterrey Jack
- Cualsevol combinació de 2 d'aquests formátes es válida.
Vi blanc:
- Chenin Blanc
- Dry Vermouth
- Muscadet
- Pinot Blanc
- Pinot Grigio
- Sauvignon Blanc
- Viognier
- Cualsevol vi blanc sec anirá bé. tot-hi que si no vols posar-hi alcohol pots posar-hi llet o suc de llimona ( haurás d'experimentar amb les cuantitats per saber quina es l'adecuada )
- Com a opcional per espessar maizena o farina.
Ingredients:
- 450 grams de tomàquets tipus cherry
- 200 grams de bacó tallat a troçets
- 1 ceba gran picada
- mitja barra de pà de baguette
- oli d'oliva
- Sal
- una miqueta de pebre negre molta
- 100 grams de formatge a escollir
- 6 cullaradetes de maizena
- 300 grams de l'altre formatge que volgueu
- 30 grams de margarina o mantega
- all picat o en pols
- una copa de vi blanc sec
- 2 cullaradetes de cherez ( jerez )
- un pesic de nou moscada
4 racions
Elaboració
S'escalfa la paella a foc alt
Barrejem els tomàquets i el baco. En una paella apart preparem les rodanxes de pa de baguuette amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre fins que quedin ben torrades.
Tritura els formatges i posa hi la maizena o farina.
En una olla escalfa la mantega i afegeix-hi l'all, espera mitg minut i afegeis-hi el vi i posa-ho a fer xup xup a foc lent.
afegeix els formatges i remou be perque no quedin gromolls, aqui hi pots afegir el pebre i la nou moscada.
ara pots fer unes brotxetes amb el pa, sucat amb els tomaquets i bacó.
Servir en un recipient escalfat perque el formatge no s'endureixi.
40min
Notes
Per mantenir calent el formatge recomano utilitzar un petit fogó.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2142 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.