Carquinyolis d'avellanes i figues

La revisió d’un clàssic ben català. Una mica laboriós però el resultat paga la pena.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Elaboració

Pre-escalfar el forn a 180º.
Pelar les avellanes el màxim possible i partir en trossos irregulars. Mentre tant hidratar les figues (cobrir les amb el amaretto i ficar en el microones a màxima potencia 1 min). Escórrer be, treure la cua i tallar-los en tires.
Amb ajut d’una batedora, en un bol, barrejar la mantega i el sucre a velocitat mitja fins que estigui suau (una mena de crema suau i blanquinosa). Afegir l’ou i continuar batent a velocitat baixa fins que estigui completament integrat en la massa. En un bol petit barrejar la farina amb el impulsor i la sal i tamisar. Afegir els ingredients secs a la barreja de mantega i barrejar fins que estiguin ben integrats. afegir les avellanes i les figues.
Transferir la massa a una superfície de treball i dividir-la en 4 parts. Formar una mena de barra amb cada una de les parts. Posar-las en una safata de forn coberta amb paper de forn i fornejar 30 minuts a la part mitja superior del forn, o fins que estiguin daurades. Retirar del forn i deixar-les refredar 15 minuts.
En la superfície de treball, utilitzant un ganivet de serra tallar les barres en diagonal. Posar els talls en la safata del forn i fornejar aproximadament 18 minuts fins que estiguin lleugerament torrats.
Deixar refredar completament sobre una reixeta.

Notes

Si canvieu les avellanes per nous i l'amaretto per ratafia, os asseguro que el resultat es igual de espectacular.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se