Arròs a la cassola amb xampinyons i costella de porc
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc tires de costella de porc tallades en trossos petits
- 300 grams de xampinyons laminats
- Brou de pollastre casolà
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- 400 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- Pebre negre en pols
- Un pebrot verd picolat
- Una ceba tendre picolada
- Vermut de Reus
- Moscatell
- Una picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica
- Tres alls pelats
- Julivert picolat
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els xampinyons laminats salpebrats, i quan ja estan mig fregits, els reservem. A part, amb la batedora elèctrica, fem una picada amb: un all pelat, julivert picolat i oli d'oliva, i un cop feta, la reservem.
Seguidament, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, fregim els trossos de costella de porc salpebrats, fins que estiguin mig daurats, i tot seguit afegim: el pebrot verd picolat, la ceba picolada i dos alls aixafats, fins que tot plegat estigui ben sofregit, i tot seguit afegirem un cullerot de sofregit de tomàquet, un raig de moscatell i un raig de vermut de Reus, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, i seguidament afegim l'arròs i tres cullerades de picada, ho remenem tot ben remenat, i seguidament, afegim quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull, tot remenant amb l'espàtula de fusta i deixem que vagi coent-se a foc baix, tot afegint-hi brou si és que en fa falta, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure, fins que tot el conjunt ja està cuit, i ja el podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: