Flam de cafè a l'olla de pressió
Categoria:
Tipus de plat: Flam
Recepta per olla a pressió
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 ous
- 60 grams de sucre
- 500 ml de llet
- 60 ml de cafè fort
- 1 beina de vainilla
- La pell d'1 llimona
Caramel:
- Suc de llimona
- 250 ml d'aigua
- 200 grams de sucre
Elaboració
Bat els ous amb el sucre, fins que la barreja es torni blanquinosa.
Posa a escalfar la llet amb les llavors de vainilla fins que comenci a bullir.
Aparta del foc, separa la pell de llimona i afegeix el cafè.
Aquesta barreja es va afegint a poc a poc als ous batuts sense deixar de batre perquè no es quallin per la calor.
Caramel·litza un motlle o motlles individuals, amb caramel líquid.
Un cop caramel·litzat el motlle, omple amb la crema preparada, tapa amb paper d'alumini, introdueix, a l'olla exprés ràpida i cuina durant 12 minuts.
Passat el temps de cocció prova si queda ben cuinat, punxant amb un escuradents.
Si surt net, ja està llest.
Deixa refredar a la nevera un parell d'hores i al moment de servir treu del motlle.
Per desemmotllar un flam sense que es trenqui ha d'estar molt fred.
Són millors per desemmotllar els motlles d'acer que els de silicona.
Comparteix aquesta recepta: