Tatin de poma
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 pomes
- 50 gr. de mantega
- 150 gr. de sucre
- 1 pessic de vainilla en pols
- 1 base de massa brisa o de full
Elaboració
-Posar la mantega i el sucre en una paella que pugui anar al forn.
-Caramel·litzar fins que agafi un color daurat.
-Col·locar dins la paella la poma tallada a grills ben apretats, la vainilla en pols i deixar-ho coure uns 15 minuts.
-Deixar refredar una mica i redistribuir la poma de forma que no quedin forats.
-Tallar un cercle de pasta de full uns 3 cm més gran que el diàmetre de la paella. Posar-la sobre la poma i punxar-la per evitar que pugi.
-Coure 25 minuts al forn a 180º, fins que quedi daurat.
-Deixar refredar 5 minuts i desemmotllar capgirant la paella.
-Servir tebi acompanyat de nata líquida mig muntada.
*Encara que us quedi una mica "desmanegada", no patiu...serà bona igual;)
Comparteix aquesta recepta: