Pa artesanal
Ingredients
- 400 g de ferina de blat (3 taces)
- 215 ml de aigua (5/6 de cullerades soperes)
- 20 ml de oli de oliva(1 cullerada sopera + 1/3)
- 3 g de llevat sec de pastisseria (1/2 culleredeta)
- 8 g de sal (culleredeta i mitja)
Elaboració
Primer agaferem un bol gran i posarem els 400 g de farina. Al mig i farem un forat i posarem l'aigua tevia mes la llevadura i per la vora la sal, amb una cullera sopera es remena la pasta fins que estigui ben barrejada.
Un cop tenim la massa ben barrejada l'abocarem en una superfície plana i la treballerem amb les mans fins que estigui ben consisten. Farem una bola i comensarem a estirar-la per treballar-la, amb una mà l'aguantem i l'altre la estirem donant-li boltes sobre ella mateixa; després farem una bola, agafarem un recipient i el cobrirem amb oli, un cop tnguem l'oli ben repartit posarem la massa dins i la teparem perquè fermenti.
Passat una 1 hora i 30 minuts tirarem la masa sobra la superfície i la estirarem poc a poc, li donem forma d'una baguet, finalment les baguets les ficarem en una llauna que tingui un paper vegetal.
Al acabar s'ha de ficar al forn i ha d'estar precalantat a 250 graus.
Treurem el pa al cap de 35 min tot i que depenent del forn pot variar.
Comparteix aquesta recepta: