Canelons de tonyina
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 12 plaques de canelons
- 250 gr. de tonyina en llauna
- 2 ous durs
- 200 gr. de ceba
- 3 cullerades d'oli
- 2 cullerades de tomàquet fregit (pel farcit)
- 3-4 cullerades de tomàquet fregit (per la bexamel)
- 50 gr. de formatge ratllat
- Unes puntes de mantega (per gratinar)
- Sal
- Salsa bexamel
Elaboració
Coure les plaques de canelons, segons les instruccions de l'envàs.
En una paella, posar l'oli a escalfar. Afegir la ceba ben picada i fregir uns 5 minuts.
Retirar la paella del foc i afegir les 2 cullerades de tomàquet fregit, la tonyina escorreguda i esmicolada i els ous durs picats. Barrejar bé i rectificar de sal, si cal. Farcir els canelons amb la pasta resultant.
Fer la salsa bexamel i un cop feta afegir les 3 ó 4 cullerades de tomàquet fregit, perque quedi de color rosat.
Cobrir els canelons amb la bexamel, posar una capa fina de formatge ratllat i unes puntes de mantega i gratinar.
Notes
Queda molt bé servir en cassoletes individuals, ja que d'altra manera al passar els canelons de la safata del forn als plats és molt fàcil que es trenqui algun i que el gratinat no quedi tan maco.
Comparteix aquesta recepta: