Carxofes farcides
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 12 carxofes
- 250 gr. de beicon fumat tallat a cuadradets o a tiretes
- 1 ceba gran
- 1 tomaca
- 2 alls
- 1 llimona
- 25 gr. de mantega
- 2 cullerades de farina
- 1/4 l. de llet
- Sal - nou moscada
Elaboració
Netejar les carxofes i posar-les a bullir en aigua en sal i mitja llimona.
Saltejar el beicon en una paella amb una mica d'oli.
Tallar la ceba ben petita i sofregir-la en l'oli que ha quedat del beicon, fins que quedi daurada, afegir els alls trinxats i la tomaca i deixar coure uns minuts més.
Fer la beixamel posant a fondre la mantega, afegint la farina remenant bé i anar tiran la llet tèbia fins a fer una salsa cremosa.(s'hi por afegir una mica de nou muscada ratllada o espolvorejar amb herbes de provença per donar més gust a la salsa).
En una safata, posar les carxofes. Amb una cullereta de postre, enfonsar-ne una mica el centre per poder posar-hi el beicon dins.
Cobrir-les amb la beixamel i, si voleu, es poden gratinar .
Comparteix aquesta recepta: