Iuca amb all i julivert
Ingredients
- Iuca
- All
- Julivert
- Sal
- Pebre blanc molt
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
Pelar la iuca i tallar-la a daus uniformes. Posar-hi una mica de sal.
Coure-la al vapor, durant uns 25 minuts. Comprovar que estigui cuita.
Mentrestant, pelar i trinxar finament uns alls. Saltejar-los amb oli a foc lent.
Quan l’all comenci a estar daurat, afegir els trossos de iuca, julivert finament picat, pebre blanc i sal (la iuca es mes aviat dolça).
Remenar-ho tot bé i servir.
Notes
En un dels meus viatges per Amèrica del sud, la vaig descobrir en el seu origen. Una fusió entre moniato i patata.
Cuinada i menjada allà de mil maneres diferents: sopa, farina (mandioca), semola (tapioca), pa (casabe), bunyols, pures, salses, aperitius, begudes (yaraque i cachiri) i fins i tot en postres.
Aquest tubercle, és un aliment molt complet i digestiu, que alimenta a milions de persones a tot el mon. Petits i grans. No porta gluten, així doncs és apte per a celíacs.
Ara toca cuinar-la aquí, amb un toc ben nostre: oli, all i julivert.
Comparteix aquesta recepta: