Ous flats
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Ciutat de Mallorca
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Ous
- Aigua
- Sucre un kilo per litre d'aigua
- Aparell per fer ous filats(colador especial, ho venen a can Tarongi a la plaça d'espanya)
Utensilis
Col.lador per fer ous filats
Elaboració
En una greixonera (la més Plana i ampla que tingueu)
posar-hi aigua i sucre fer un almibar que sigui com un xarop no molt fort ho sabreu perque en podeu posar un poquet a damunt un marbre i ha de ser un pel més lleuger que la mel.
separar els blancs dels vermells d'ou, als blancs no els utilitzam per aquesta recepta. Batre els vermells i posarlos dins el colador, amb el colador tirar els vermells fets un fil dins l'almibar amb el foc ences, anar llevant amb una espumadera els ous filats.
Sí en lloc de fils queden bolletes, és perque l'almibar és masa dens, per tant afeguir-hi aigua.
Quan més ous empreu més barat ús sortirà la recepta, ja que utilitzau el mateix almibar per 1 dotzena d'ous que per 4 dotzenes. en acabar podeu aprofitar l'almibar per fer torro de iema d'ou.
1h
Notes
Se menja amb fiambre de pollastre.
Etiquetes: Ous Filats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2952 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.