Pastis de garrofa amb melmelada
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 50 grs. de farina de garrofa
- 50 grs. d´ametlla molta
- 30 grs. de farina de repostería
- 125 grs. de sucre
- 4 ous
- Ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 3 cullerades de melmelada d´albercoc
- 1 cullerada d´aigua
- Nata montada
- 1 maduixa
- Trossets d´ametlla garrapinyada
Elaboració
Aquest cop he fet algun canvi en la preparació del pa de pessic i el resultat m´agradat més.
Montar 3 clares d´ou a punt de neu.
En un bol batre els 3 rovells i l´ou sencer juntament amb el sucre, ratllar-hi la pell de llimona, tot seguit afegir-hi les farines barrejades amb el llevat, de mica en mica en forma de pluja, passant-la per un colador fi.
Barrejar-hi les clares montades (no treballar-ho massa nomes el que calgui perqué es barregi). Aboqueu tot amb un motllo untat i enfarinat amb un paper al fons també untat (de forn). Coeu-ho 30 minuts a 180º.
Un cop fred partir-lo per la meitat horitzontalment, posar-hi una capa fina de melmelada que avans haurem escalfat juntament amb l´aigua i passat per la batedora elèctrica.
Per finalitzar decorar amb nata ensucrada, els trossets d´ametlla i la maduixa.
Comparteix aquesta recepta: