Mongetes de Balaguer, estofades

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

Primer de tot, posem les mongetes en remull la nit abans, amb una culleradeta de bicarbonat.
En el moment de fer-les, les rentem amb aigua freda, i les posem a l'olla, amb una mica de sal, un bon raig d'oli d'oliva, i tots els ingredients : Les mongetes, la cua, l'orella, la costella, la ceba, el llorer, la cabessa d'alls sencera, i l'aigua necessaria perqué es coguin. A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i ho reservem.
Anem vigilant les mongetes, per si els hi manca aigua, i quan són gairebé cuites, els hi afegim: els alls sofregits, i la botifarra negre, i deixem que s'acabi de coure tot plegat.
Tot seguit, corregim de sal, i ja les podrem treure a taula.

1h

Notes

A Catalunya, hi ha moltes varietats de mongetes, apreciades pel seu valor gastronòmic, peró algunes destaquen una mica més, per damunt d'altres, ja bé sigui, per la terra de conrreu, l'aigua que les regguen, etc. Tenim : les mongetes del Ganxet, les mongetes del Barco, les mongetes de Santa Pau, i tenim les mongetes de Balaguer, a la Noguera, que són unes mongetes molt grosses, de tamany, i un veritable plaer a la cuina, tant per qui les cuina, com per qui se les menja. No podem tampoc oblidar-nos, de les mongetes que conreen en el poble de La Febró, a les muntanyes de Prades, ( a la provincia de Tarragona), que són especials, potser per la vermelló de la terra que hi ha en aquest lloc, o potser per l'altitud del poble en si mateix, la veritat, és que són també, unes mongetes excel·lents.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se