Arròs negre
Categoria:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 tasses de les de cafè, d'arròs, millor si es del Montsià o de Pals
- 1 litre de brou de peix o fumet
- 2 cebes
- 1 pebrot vermell
- 1 sèpia mitjana, amb la salsa i la tinta
- 4 sobrets de tinta de calamar, els venen congelats
- All i oli.
Elaboració
Talleu la ceba a trossets o ratlleu-la
Talleu el pebrot a trossets petits
Separeu i guardeu la salsa i la tinta de la sèpia: ho poden fer a la peixateria (ells son professionals)
Renteu la sèpia i talleu-la a trossets
En una cassola amb un raig d'oli poseu la ceba a sofregir a foc mitjà
Al cap de 5 minuts hi afegiu el pebrot
Al cap de 5 minuts mes, hi afegiu la sèpia
Deixeu-ho confitar 10 minuts mes, a foc mitja i remenant de tant en tant.
Aquest es el secret de la recepta: ha de quedat ben confitat. Paciència doncs.
Afegiu l'arròs i la tinta de calamar i la de la sèpia: remeneu-ho i deixeu-ho 2 minuts que l'arròs agafi aroma
Afegiu el brou de peix, calent o fred, com vulgueu.
Ara afegirem la salsa de la sèpia, jo ho faig així:
Ompliu un got amb una mica del brou, podeu-hi la salsa de la sèpia i talleu-la a trossets i remeneu.
Coleu el líquid d'aquest got sobre la cassola, per no arrastrar trossos de sèpia amb salsa
La idea es desfer la salsa en el brou.
Deixeu-ho coure fins que l'arròs sigui al vostre gust.
Serviu-ho amb all i oli.
Comparteix aquesta recepta: