Mantega Cafè de Paris
Categoria:
Tipus de plat: Salsa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bloc de mantega, d'un quilo
- Dues cullerades de julivert, molt picolat
- Una cullerada de porradell, molt picolat
- Una cullereta de postres, d'estragó picolat
- Una cullereta de postres, de marduix, ( mejorana), picolat
- Una cullereta de postres, d'àlfabrega fresca, picolada
- Una cullereta de sàlvia, picolada
- Tres alls, pelats, ratllats
- Mita ceba petita, ratllada
- Una cullerada de mostassa a l'antiga
- Cinc filets d'anxova naturals, ben picolats
- Mitja copa de conyac
- El suc d'una llimona
- Paper film
Elaboració
Posem la mantega en una bacina, i un cop empomada,( tova), afegim tots els ingredients, i ho barregem tot ben barrejat. Seguidament, fem una botifarra amb l'ajud del paper film, lliguem les puntes, procurant que quedi ben apretada, i ho posem a la nevera. En el moment de fer-la servir, la tallem a rodelles, amb l'ajud d'un ganivet, mullat previàment, amb aigua calenta, perqué es talli millor.
Notes
Aquesta mantega, és la més emblemàtica de totes les mantegues, i molts cuiners, no la saben fer, per no tenir la recepta. Per això, avui, us la dono, perquè la pugueu fer.
Aquesta mantega, li dedico al meu bon amic Joan Corminas, tal com li vaig prometre que ho faria, el dia que ens varem conèixer a Reus.
Comparteix aquesta recepta: