Arròs mar i muntanya (amb xistorra i sèpia)
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Típica de: Catalunya
Dificultat: Alta
Ingredients
- Mig dit de xistorra.
- Tres cebes tendres.
- Una dent d’all.
- Dos pebrots italians.
- Dos tomàquets madurs sense pell (no gaire grans).
- Una sèpia amb la seva bosseta (no de la tinta)
- Fumet de crancs i galeres (1,8 litres per quatre persones).
- Un raig de moscatell.
- 400 grs. D’arròs.
Elaboració
- Preparem un bon fumet amb crancs i galeres (en altres receptes explico el meu fumet).
- Tallem ben prima (quasi desfeta) la xistorra, la marquem a la paella amb un raig d’oli d’oliva i la reservem.
- Sense la xistorra marquem la sèpia tallada en dauets amb el foc ben fort i la reservem.
- Sofregim la ceba i l’all tot ben picat i li tirem sal perquè deixi anar tot el líquid.
- Afegim el pebrot verd tallat ben fi.
- Quan estigui la ceba transparent hi afegim un raig de moscatel.
- Quan el sofregit estigui daurat i afegim el tomàquet ben fi.
- Afegim també la bossa de la sèpia ben tallada, afegim la sèpia i barregem.
- Afegim l’arròs i la xistorra i saltegem cinc minuts.
- Afegim el fumet bullint i sense barrejar però movent la paella quan calgui esperem 14 minuts.
- Quan faci el temps apaguem el foc i tapem amb un drap la paella per 4 minuts.
Notes
- Servit amb "Walk on the wild side" de Lou Reed. http://www.youtube.com/watch?v=qkwD261MHsc.
- Quatre pèsols li donen al plat un punt especial.
Comparteix aquesta recepta: