Cors de carxofes bullits

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

2 racions

Elaboració

Les carxofes es millor pelar-les amb uns guants de silicona si no voleu que uns quedin les mans ben negres. Les carxofes més bones són les més fermes , amb les fulles ben apretades, sense taques i que pesin.
Què s’aprofita de la carxofa? Primer es pela bé la tija que també és molt bona. Després amb un ganivet que talli bé es pelen les fulles començant per la part més ample com si fos una taronja. Finalment es tallen les puntes de manera que només ens quedin els cors ( de cada cor en fem quatre trossos ) . Es posen a dins d’un bol que tindrem preparat amb aigua i unes fulles de julivert -molt millor que llimona- perquè no es tornin negres. A diferència de la llimona, el julivert no li dóna cap gust a la carxofa i això és el que volem, només gust de carxofa.
Es bullen les carxofes amb aigua, sal i julivert durant un parell de minuts i es posen a escorrer a sobre d’un drap de cuina cap per avall. Un cop escorregudes , hi posem una mica de sal , pebre negra i un bon raig d’oli d’oliva verga extra. Ja es poden servir , plat molt fácil i saludable.

5min

Notes

Un cop fetes es poden congelar i poden servir d'acompanyement per algún plat
També es poden comprar congelades i tenir-ne tot l'any però el gust és diferent , per això poso tardor-hivern


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se