Orada a la Sal
Categoria:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Una orada de ració
- 1 kg - 1,5 kg de sal gruixuda
- Oli d'oliva verge
Utensilis
Placa de forn
Elaboració
Posarem el forn a escalfar a 200º, la part de dalt i de baix.
Deixem la orada sencera, sense escatar i li buidem els budells.
L'esbandim bé i a una safata de forn, primer hi abocarem la meitat de la sal i l'escamparem bé.
A continuació, amb els dits mullats amb una mica d'aigua, mullem lleugerament la primera capa de sal.
Col·loquem la orada a sobre, i la tapem amb la resta de sal, que quedi ben coberta. Tornem a mullar la capa superior de sal amb una mica d'aigua.
Posem al forn i deixem aproximadament 30-35 min, depèn del forn. Si té la opció de ventilador, potser es farà abans. Anar amb compte de no passar-vos de cocció, si no us pot quedar una mica seca.
Quan estigui, la treiem i trenquem la capa de sal -que haurà quedat compacta, com una crosta- amb compte de no trencar el peix.
Retirem el cap, amb cura, i treiem la pell, que es despendrà molt fàcilment.
Acabem de netejar-la i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva verge extra i ja podem servir.
Notes
És un plat molt sà, perque és de peix i no emprem mètodes de cocció que afegeixen calories extra -fregits o salses, per exemple-.
Queda molt saborós ja que el peix es cou en els seus propis sucs.
Podeu provar-ho amb algún altre tipus de peix blanc, com el llobarro.
Comparteix aquesta recepta: