Tiramisú italià
Recepta d'una "nona" italiana.
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 gr de formatge mascarpone
- 16/28 melindros (tipus de "soletilla" de pastisseria o forn son els bons)
- Una cafetera de 6 tasses mínim amb cafè
- 100 gr de sucre
- 4 ous separant la clara del rovell
- Xocolata amarga en pols de qualitat
- Xocolata negra de qualitat
- Important que tots els ingredients siguin de bona qualitat
Elaboració
Apunts previs:
1- Aquest tiramisú es fa sense alcohol, el que ho vulgui pot afegir rom i licor de taronja al cafè
2- Els melindros han d'estar el més secs possibles
3- Molt abans de començar la recepta es fa el cafè per a que quan tinguem que treballar estigui fred
Preparació:
1.En un bol posem els rovells dels 4 ous i tot el sucre menys una cullerada i el batem molt fins que canviï de color amb unes batedor de barilles ha de quedar un color grog pàl·lid; una vegada l'operació està enllestida posem el formatge mascarpone i amb la mateixa barilla el barregem.
2. En un altre bol posem les clares i la cullerada de sucre que ens queda i les batem fins arribar al punt de neu. Quan tenim les dos "masses" fetes, hem d'incorporar les clares dins dels rovells amb el mascarpone, feu anar un batedor de barilles i fer la barreja sempre movent de baix a dalt per no trencar l'aire que em fet amb les clares a punt de neu.
3. Posem un motlle dels que s'obren (el meu es d'uns 21 cm d'ample) ara es tracta de fer un pisos de els melindros mullats amb cafè i un pis de la massa del mascarpone, abans de començar la 2 capa hem de cobrir tot amb la xocolata amarga amb pols, ha de quedar tot ben cobert, jo també i poso xocolata negra ratllada; a la segona capa hem de fer el mateix mullar els melindros al cafè sense deixar que es desfacin, i una vegada ja tenim una capa coberta de melindros posar la resta de la massa del mascarpone, cobrir tot amb pols de xocolata amarga i xocolata negra ratllada.
Deixar mínim 8 hores a la nevera, i jo personalment ho tapo.
Abans de servir-lo ho trec de la nevera per a que no sigui tant fred.
A l'estiu no es recomana fer-ho ja que els ous estan sense cuinar.
Comparteix aquesta recepta: