Pasta amb llenties a la siciliana
Pasta con le lenticchie alla siciliana
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Itàlia → Sicília
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 75 grams d'espaguetis tallats en tres o quatre trossos
- Un quart de pastanaga
- Un quart de tija d'api
- Un quart de ceba
- Mitja fulla de llorer
- Mitja fulla de sàlvia
- Mitja branqueta de romaní
- 1 pot (400 grams) de llenties cuites
- Brou lleuger de verdures o aigua
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Oli d'oliva
2 racions
Elaboració
1. Comencem posant a coure la pasta en aigua bullint amb sal fins que quedi al dente.
2. Mentrestant en una cassola fregim a foc lent la pastanaga, l'api i la ceba i hi tirem també les fulles de llorer, sàlvia i romaní.
3. Afegim a la cassola les llenties de pot (ben esbandides sota l'aixeta) i refoguem uns minutets. Seguidament hi tirem una mica de brou de verdures perquè al final ens quedi el plat caldoset.
4. Incorporem la pasta escorreguda i deixem fer tot plegat una mica vigilant que no ens quedi sec (podem afegir-hi més brou o aigua).
5. Treiem les fulles aromàtiques i servim els espaguetis amb llenties amb una empolvorada de pebre negre acabat de moldre i oli d'oliva verge.
Etiquetes: Cuina internacional Itàlia Llenties Pasta Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2626 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.