Pomes del ciri farcides. “ Relleno ”
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Alta
Ingredients
- 20 pomes del ciri
- Sal
- 250 grams de carn picada
- Canyella picada
- 2 ous
- Una llimona
- 100 grams d’ametlles torrades
- Llard de porc
- 100 grams de carquinyoli
- Xocolata
- 100 grams de melindros
- Oli d’oliva
- Sucre
- Aigua.
Elaboració
Plat típic de la Festa Major d’Arenys de Munt , l’11 de novembre, Sant Martí.
No es pelen les pomes i amb un ganivet es fa un forat a l’ull de la poma. Es prepara la pasta per fer els taps.
En una cassola es posa la carn picada i els ous sense batre i part de la picada que explicaré a continuació. Es piquen les ametlles, els carquinyolis i els melindros, tot ben picat i s’afegeix un xic de xocolata, un polset de sal, i una mica de sucre amb un pols de canyella. Es fa una pasta espessa i es posa al forat que prèviament haviem fet a les pomes.
En una paella amb oli s’hi posen les pomes de cap per avall i, a mesura que es van fregint, es posen en una cassola amb llard amb els taps cap amunt . S’hi tira la resta de la picada pel damunt i aigua calenta per sobre fins que es cobreixin la meitat de les pomes. S’hi afegeix la pell de llimona, el tros de canyella i ben espargides de sucre.
Es couen en poc foc i tapades, tenint molta cura de que no s’agafin. Quan siguin a mig coure es para el foc i es deixen acabar de coure 2 o 3 dies després.En total uns 150 minuts ( 120 minuts i 15 minuts el dia següent i l'altre.
Comparteix aquesta recepta: