Pomes del ciri farcides. “ Relleno ”

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya-Arenys de Munt
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

6 racions

Elaboració

Plat típic de la Festa Major d’Arenys de Munt , l’11 de novembre, Sant Martí.
No es pelen les pomes i amb un ganivet es fa un forat a l’ull de la poma. Es prepara la pasta per fer els taps.
En una cassola es posa la carn picada i els ous sense batre i part de la picada que explicaré a continuació. Es piquen les ametlles, els carquinyolis i els melindros, tot ben picat i s’afegeix un xic de xocolata, un polset de sal, i una mica de sucre amb un pols de canyella. Es fa una pasta espessa i es posa al forat que prèviament haviem fet a les pomes.
En una paella amb oli s’hi posen les pomes de cap per avall i, a mesura que es van fregint, es posen en una cassola amb llard amb els taps cap amunt . S’hi tira la resta de la picada pel damunt i aigua calenta per sobre fins que es cobreixin la meitat de les pomes. S’hi afegeix la pell de llimona, el tros de canyella i ben espargides de sucre.
Es couen en poc foc i tapades, tenint molta cura de que no s’agafin. Quan siguin a mig coure es para el foc i es deixen acabar de coure 2 o 3 dies després.En total uns 150 minuts ( 120 minuts i 15 minuts el dia següent i l'altre.

2h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se