Pollastre de diumenge anglès (Sunday Roast)

Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Regne Unit
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Pels Yorkshire Puddings:

Elaboració

El clàssic pollastre farcit que a Anglaterra es menja els diumenges o dies assenyalats (Nadal, St Esteve) amb la família.
No és complicat de fer, però sí una mica laboriós. Porta molts ingredients i va acompanyada de molta guarnició (verdures, patates, etc) encara que en aquesta recepta quasi no n’hi hem posat.
Abans de tot, hem de preparar la farsa. En un bol, ajuntem el pa ratllat, la llet, l’ou, la carn picada, sal i pebre, ceba i sàlvia picada. Com si anéssim a fer mandonguilles, però amb sàlvia, que li dona un gust molt especial. A qui no li agradi la sàlvia, hi pot posar romaní o farigola, encara que no és el mateix….
Un cop feta la pasta, agafem un pollastre sencer i ben net per dins, i el farcim amb aquesta massa. Lo ideal és que ens en sobri una mica. Si podeu, intenteu posar fulles de sàlvia entre la pell i la carn del pollastre. Amb els sucs de la cocció, la carn agafa un gust molt bo.
Salpebrem el pollastre per fora i el posem a una plata de forn. Pel damunt del pollastre, posem uns talls de bacon.
Pels voltants del pollastre hi posem porcions de la massa que ens ha sobrat, unes salsitxes petites, patates a trossos, ceba trinxada i unes fulles de sàlvia. Un mica d’oli, no gaire, ja que entre el bacon, el pollastre i les salsitxes ja deixen anar greix.
Enfornem 30′ a 180º. Passat aquest temps, retirem el bacon que ja haurà quedat ben torrat i cruixent i el reservem.
Remenem la guarnició que envolta el pollastre perquè es torri per tot arreu i afegim un raig de vi blanc. Tornem a enfornar, ara a 150ª uns 40-45 minuts més, depenent del forn i del pes del pollastre.
Quan hem enfornat el pollastre la primera vegada, és quan aprofitem per fer els Yorkshire Puddings. A cap àpat tradicional en família a Anglaterra poden faltar.
En un got per turmix posem 2 ous i la mateixa quantitat de llet i farina. Ho podem mesurar en un got de vidre. les proporcions d’ou, llet i farina han de ser idèntiques. Un polsim de sal i un rajolí d’oli. Triturem ben fi i deixem reposar a la nevera, mínim 30′.
Quan al pollastre li queden 5-10 minuts, és el moment de posar el motllo dels Yorkshire puddings al forn amb un rajolí d’oli. Els originals porten llard, peró amb oli també surten molt bons. Necessitem que el motllo estigui ben calent, i l’oli roent i fumejant. En aquest moment traiem del forn l motllo i omplim cada cavitat fins a la meitat amb la pasta que havíem guardat a la nevera. Veureu que de seguida fan una reacció amb l’oli tant calent i sembla que es fregeixin. Això és el que busquem. Ràpidament els tornem a posar al forn uns 8-10 minuts. Quan veiem que s’han inflat i han agafat un bonic color torrat, ja estan llestos. Queden com gotets o vol-au-vents de pasta. Els traiem del forn, i el pollastre també. Aquests pudings es poden congelar un cop fets. Desprès només caldrà escalfar-los al forn una estoneta.
Traiem el pollastre de la plata del forn juntament amb les patates, les boles de carn i les salsitxes. Desglaçem els sucs del pollastre retirant bona part del greix, i ho posem en una cassola. Hi posem les restes de ceba, sàlvia i de carn que hagin pogut quedar, afegim una mica d’aigua, un polsim de farina i portem a ebullició. Passats un parell de minuts, triturem amb el turmix i ja tenim la salsa llesta.
Servim el pollastre a quarts o filetejat si és molt gran, envoltat per la guarnició i el farcit. La salsa l’aboquem per sobre del pollastre i dins dels yokshire puddings.

1h 30min

Notes

A casa, la meva mare i la meva àvia el feien amb tota la guarnició (pastanagues i pèsols bullits, coliflor amb beixamel, salsa de pa) però això ho deixem per un altre dia.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se