Arròs a la cubana
Categoria:
Tipus de plat: Risotto
Recepta per microones
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre ous de guatlla
- 200 grams d'arròs tipus bomba
- Un plàtan
- Dos ous batuts
- Farina
- Pa ratllat
- Oli d'oliva
- Mitja ceba picolada
- 50 grams de cansalada fumada picada a la brunesa
- Sofregit de tomàquet
Utensilis
Una cassoleta de les de crema catalana
Una paella mitjana
Una paella petita
Un cullerot petit
Una espàtula metàl·lica plana
Un cassó gran
Dos plats plans, de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim l'arròs fins que és cuit al "dente".
Seguidament l'escorrem i reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim la mitja ceba picolada i la cansalada fumada tallada a la brunesa ben petita, i tot seguit afegim l'arròs, ho remenem ben remenat, i ho reservem.
A part, agafem el plàtan, el pelem, i el tallem per la meitat a lo llarg, i després per la meitat a lo ample, el passem per farina, ou batut, i pa ratllat, i el fregim amb oli d'oliva, fins que veiem que és ben daurat, i el reservem.
Tot seguit, en un cassó, escalfem el sofregit de tomàquet, i el reservem damunt la planxa calenta. Per acabar la preparació del plat, en una paella mitjana, fregim els quatre ous de guatlla, i els reservem.
En el moment de muntar els plats, en el centre, fem un niu amb l'arròs, fent servir una cassoleta de terrissa. Tot seguit ho desemmotllem, i al damunt, hi posem dos ous ferrats de guatlla en cadascun dels nius.
Seguidament, agafem dues meitats de plàtan fregit, i ho fiquem a la dreta i esquerra del niu d'arròs, i ja per acabar el plat, en els espais que queden buits en els costats del niu d'arròs, amb l'ajut d'un cullerot petit, hi afegim una mica de sofregit de tomàquet.
A continuació, ho posem un minut en el microones, perquè s'escalfi tot el conjunt i ja ho tenim a punt per servir-ho a taula.
Comparteix aquesta recepta: