Panellets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Cobertura pinyons (opcional):

Massapà:

24 racions

Elaboració

Pel massapà:

1) Posem l'aigua al foc i quan bulli la retirem.
2) Afegim les patates deshidratades i remanem fins a obtenir el puré (també es pot fer amb patata xafada normal). Deixem refredar.
3) Barregem atmetlles, sucre i clara d'ou, quan estigui ben barrejat ho ajuntem amb la patata ja freda i amassem fins a obtenir la consistència desitjada (quan ja no s'esmicoli la massa).
* Opcional: Tapar amb paper film i deixar a la nevera 24h, si no tenim temps podem treballar la massa obtinguda directament.
4) Donar forma als panellets. Jo ho faig fent "xurros" i tallant-ne trossos d'aproximadament 2 dits, llavors moldejo fins a fer la forma rodona amb les mans.
5) Encendre el forn en funcio Grill o de gratinar a 210-220º.
6) Cobrir el panellet de pinyons, si no hem fet la cobertura haurem de fer una mica més de presió i anar col·locant en una plata per a forn amb paper de forn a sota.
7) Batre un ou i pintar els panellets amb ell.
8) Posar al forn fins que agafin color, el temps depén de cada forn, en el meu són uns 8-10min. No deixar massa temps perquè el massapà es pot desfer!

2h

Notes

Opcional: Barrejar els pinyons, l'ou i l'almíbar i reservar a la nevera 24h. Si no tenim temps podem no fer-ho i enganxar els pinyons sols directament sobre el panellet.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se